dimarts, 3 d’abril del 2012

Com es fa la pasta de dents a ratlles?

Aquesta pregunta ens la fa arribar la Marta, que és una noia que està ficada al món de la màgia. Suposo que un tub de pasta de dents a ratlles es pot veure com un utensili una mica màgic. Com ho fa la pasta de dents per distribuir-se per colors de forma tan ordenada?

Coneixent els trucs, la Marta de seguida va pensar en el clàssic "doble fons". I si hi ha dos recipients dins del tub, un de pasta blanca per dins i un de gel de color per fora? Això ho explicaria.

Formulada la hipòtesi, ella i el Sergio (el seu xicot, que és mag professional) van agafar un tub de pasta de dents de colors i el van tallar, descobrint que -oh, sorpresa!- no hi havia cap doble cambra.

Quan em van fer arribar la pregunta, la meva reacció directa va ser pensar també en el doble dipòsit. De fet, un amic m'havia explicat feia anys que ell havia tingut el mateix dubte i l'havia resolt tallant un tub de pasta. Arribat a aquest punt d'aparent contradicció vaig buscar informació i resulta que hi ha diversos mètodes per una cosa aparentment tan poc útil com fer pasta de dents de dos colors.

1. Doble dipòsit: sembla ser que és la que es feia servir abans. El fet de tenir dos dipòsits encareix el producte innecessàriament.
2. Joc de densitats: Es col·loca la pasta blanca a la part inferior del tub i el colorant a la superior. El bec del tub té un disseny especial, que agafa la pasta blanca per sota i el colorant pels costats.


3. Tub per a dos colorants diferents: Semblant a l'anterior però amb una peça cònica de plàstic que distribueix separa els dos colorants en llocs diferents per tal de distribuir-los separadament sobre la pasta blanca.

És possible que hi hagi altres sistemes. En coneixeu algun?

2 comentaris:

  1. MUY AGRADECIDO SERGI POR TAN BRILLANTE INFORMACION , RECIBE MI ENHORABUENA Y TODO MI AFECTO , FELIZ DOMINGO: J.R.S.

    ResponElimina