dimecres, 13 de febrer del 2013

On van a parar els mitjons desaparellats?



La Gemma Sara ens fa arribar una pregunta que no la deixa dormir. Es veu que l'altre dia, tot reflexionant sobre el Feng Shui va pensar en els mitjons desaparellats i es va apropar, tot fent tai-txi, m'imagino, fins a aquest bloc per fer-nos arribar aquest gran misteri.

En la categoria de reptes que se superen a si mateixos: trobar el mitjó desaparellat d'en Wally.

Sospito que la pregunta interessant, més que l'on és el per què. L'on pot ser terriblement atzarós i difícil d'abordar. Se l'ha menjat el gos, ha caigut al carrer quan l'hem penjat a l'estenedor, ens l'ha robat la veïna de baix, ens ha caigut de la bossa del gimnàs o fins i tot potser s'ha quedat al cubell de la roba bruta. De fet hi ha una empresa que ha desenvolupat la tecnologia dels Smart Socks. Per un mòdic preu, podeu adquirir mitjons amb un xip i anar-los controlant des del vostre telèfon mòbil.

En canvi el fenomen que crec que és interessant analitzar és per què el fet del mitjó desaparellat és tan freqüent. I dic que és interessant perquè m'ha semblat que obre la porta a parlar de l'entropia a partir d'un element tan quotidià com un mitjó solter.

De tota manera, abans d'intentar respondre aquesta pregunta, vull preguntar-vos a vosaltres. Us passa sovint això dels mitjons desaparellats? Quines teories teniu al respecte?

14 comentaris:

  1. Sí que passa, sí, sobretot quan no poso jo la rentadora! És una petita batalla domèstica que tenim de tant en tant...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben curiós. Tens alguna teoria que expliqui per què la freqüència de desaparellament de mitjons baixa quan poses tu la rentadora?

      Elimina
  2. a mi més que no deixar-me dormir em suposen una despesa, a casa crec que en perdem més del normal...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, si és una despesa prou gran, potser us surt a compte invertir en Smart Socks i descobrir què passa amb els mitjons.

      Elimina
  3. Gràcies, Sergi, per posar damunt la taula, damunt la pantalla, aquesta petita-gran qüestió. He flipat amb l'aplicació aquesta, sóc capaç de buscar-la, però surt més a compte comprar-te mitjons nous i prometre'ls que aquest cop no els perdràs de vista, per cert, a tu et passa aquest fenomen?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tinc una mena de solució que minimitza els efectes de l'entropia en el desaparellament de mitjons. Ja ho explicaré en el proper post que parli sobre el tema.

      Elimina
  4. Atenció, l'aplicació és gratis però cal iOS 5, vivir para ver...

    ResponElimina
  5. jejejej, quina gràcia lo de l'aplicació aquesta! Curiós fenòmen el dels mitjons desaparellats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan hi ha un clam prou transversal en la societat, el mercat s'afanya a trobar solucions.

      Elimina
  6. La veritat és que una societat secreta de coixos entra a les cases, i manipula electrodomèstics, per a recordar-nos la seua situació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No deixa de ser una bona explicació per al tema dels mitjons desaparellats... I si ho mires bé, fins i tot podríem trobar una metàfora de l'entropia.

      Elimina
    2. Bé, el màxim nivell de desordre es trobaria en el lloc on s'amaguen els mitjons desapareguts.

      Elimina
    3. Això és al quarto dels mals endreços de la casa on viuen aquests coixos de la societat secreta?

      Elimina